Навчання волонтерів Загону швидкого реагування в реальних умовах

Для відпрацювання та закріплення навичок рятувальних робіт командуванням Загону швидкого реагування Одеської обласної організації Товариства Червоного Хреста України було організовано навчання.

    Щоб допомагати людям у критичних ситуаціях, волонтери Загону швидкого реагування Товариства Червоного Хреста України завжди мають бути «у формі».

    🔸 Для відпрацювання та закріплення навичок рятувальних робіт командуванням Загону швидкого реагування Одеської обласної організації Товариства Червоного Хреста України було організовано навчання.

    🔸 За сценарієм навчань, після відпрацювання пожежі рятувальниками ДСНС, волонтерам Загону швидкого реагування Червоного Хреста України поставлено завдання з пошуку та евакуації постраждалих із зруйнованої будівлі. При цьому важливо відпрацювати взаємодію у командах та зі штабом. А також, надати якісну першу допомогу. 🔸 Усіх постраждалих, 8 осіб за сценарієм навчань, було знайдено та доставлено до штабу. За необхідністю надано першу допомогу. 🔸 Волонтери Загону швидкого реагування Червоного Хреста України працювали двома групами. Загальна група – огляд першого поверху з підвалом та прилеглої території, безпечної, «зеленої» зони. Аварійно-рятувальна ланка – вивчення недоступних зон (останні поверхи будівлі, де відсутні сходові марші). Волонтери ланки навчені роботі в аварійних зонах. Потерпілих евакуювали, використовуючи альпіністську техніку. 🔸 “Навчання волонтерів Загону швидкого реагування Червоного Хреста України з порятунку та евакуації потерпілих, надання першої та психологічної допомоги, якісне відпрацювання протоколів та взаємодії – важлива складова у підготовці наших волонтерів”, – зазначає командир Загону швидкого реагування ТЧХУ Одеської області Максим Баранецький.

    Фото:Євгенія Дерус