До Всесвітнього дня перезапуску серця

Всесвітній день перезапуску серця відзначають 16 жовтня за ініціативою Європейської ради з реанімації та за підтримки Європейського парламенту під гаслом: «Кожна людина у світі може врятувати життя».

    До Всесвітнього дня перезапуску серця

    ❤️ Всесвітній день перезапуску серця відзначають 16 жовтня за ініціативою Європейської ради з реанімації та за підтримки Європейського парламенту під гаслом: «Кожна людина у світі може врятувати життя».

    Його основна мета – наголосити на важливості володіння навичками серцево-легеневої реанімації та збільшити кількість випадків надання цієї допомоги в усьому світі.

    Своєчасна перша допомога, надана в перші 3-4 хвилини після зупинки серця, підвищує ймовірність сприятливого результату більш ніж на 50%. І надають таку допомогу зазвичай люди, що випадково опинилися поряд, і які мають навички серцево-легеневої реанімації. Тому чим більше людей освоїть ці навички і буде застосовувати їх у відповідних ситуаціях, тим меншою буде кількість смертей від раптової зупинки серця.

    Відзначаючи цей день, варто пам’ятати, що, маючи відповідні знання та навички, кожен може змінити ситуацію і врятувати життя.

    Дізнайтесь більше про курси першої допомоги Червоного Хреста https://od.redcross.org.ua/fat