Психосоціальна підтримка від Українського Червоного Хреста в Одесі та області

Майже 2300 учасників відвідали заходи з психосоціальної підтримки від Українського Червоного Хреста в Одесі та області в січні цього року. В 2023 році послуги отримали 18194 учасників.


    За допомогою звертаються, як місцеві мешканці, так і родини, які змушені були переїхали до регіону. Волонтерами напрямку психічного здоров’я та психосоціальної підтримки в січні було проведено 235 заходів, а саме: заходи з елементами творчості та зустрічі з турботи про себе. Всього за 2023 рік було проведено 1794 заходів з психосоціальної підтримки.

    Більша кількість заходів, а це 183 заходи - проведені для дітей. Також, є чудові заходи для людей похилого віку 65+, дорослих 18+, та сімейні заходи.

    В січні 2024 року відкрито пять нових локацій для проведення заходів з психосоціальної підтримки: три в Кілійській громаді та дві в м.Одеса У лютому місяці планується відкриття ще чотирьох локацій в Одесі та області.

    Піклування про ментальне здоров’я - це дуже важливе питання сьогодення. Тому, заходи з психосоціальної підтримки, якi проводять волонтери Одеської обласної організації Товариства Червоного Хреста України – спрямовані на покращення психічного здоров’я людей через зниження психоемоційного напруження.

    #ЧервонийХрестОдеса #МиПоруч #психосоціальнапідтримка #ПСП #PSS #psychosocialsupport #ПсихічнийСтанВажливий